VERONICA BALAJ DESPRE ADRIAN DINU RACHIERU

SCHIŢĂ DE PORTRET COLEGIAL

Obişnuiţi să traversam trepidant calendarul cu orele zilele anii săi (şi ai noştri) ignorăm adesea lumina unei zile ca marcă a identităţii unui confrate cu care ne intersectăm epicul existenţial. Dacă ne amintim totusi este ziua cutăruia…avem oare răgazul cuvenit să-i uram neteatral gentil vois şsi sincer La mulţi ani? Şi da si nu!

Haideti ca azi, să fie – Da!… mi-a sugerat poeta Mariana Gurza. O urare cu semnul plus în toate pentru ADRAIAN DINU RACHIERU. Personalitatea sa calmă, echilibrată, limpede în aparenţă, dar neandoielnic tulburată precum a oricărui creator ne este multora placută.

Cu performanţe poliedrice în ceremonialul zgomotos cultural domnul Rachieru este o prezenţă fermă, fără a declanşa însă patimi sau vinovăţii. Emite păreri despre cărti autori reviste fenomene culturale la modul sobru elocvent cu argumente verosimile. Nimic superficial, nici o carte citită în diagonală, despre care să lanseze apoi consideraţii de complezenţă plutitoare pe lângă subiect, precum se mai întâmplă adesea. Nici nu ocoleşte însă ideile provocatoare impuse de o anume conjunctură azi când spatiul literar este înţesat de atitudini versatile amăgitoare, fals – sclipitoare, disperate îndârjite, în a atrage atenţia. Toate acestea şi multe altele ne fac pe unii dintre cunoscutii lui A.D.Rachieru să-i uram un LA MULTI ANI cu multe reusite!

Dârz şi cu diplomatie îndrăzneţ într-o ofensivă calmă, onest şi neconvertibil, să-l ştim multă vreme. Ideea de scrie aici câteva rânduri – nu-mi apartine, căci vine de la prietenii săi către mine, considerând că îndelunga mea colaborare cu el îmi va ajuta să-i schiţez prezenţa. În mişcare. Intrucât>>>>>>>

Reclame

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: